Hoppa till innehåll

Så hanterar vi metallåtervinning

  • av

På LJM On Tage samarbetar vi med vår partner för metallåtervinning för att se till att processen blir så effektiv och miljövänlig som möjligt. Vi anser att detta är det bästa sättet att minimera vår påverkan på planeten och bidra till att bevara dess resurser för framtida generationer.

Metallåtervinning är viktigt för oss

För oss är det lika viktigt att ta hand om vår metallskrot, som att göra bra produkter. Vi har ett ansvar gentemot våra kunder, våra anställda och miljön. Vi samarbetar med en framstående aktör i branschen för att se till att vi återvinner vårt metallskrot på ett miljövänligt sätt.

Fördelarna med metallåtervinning är många. Det bevarar naturresurser, minskar föroreningar och sparar energi.

Smidig metallåtervinning med hämtning

Allt vi behöver göra är att fylla containern företaget levererar så kommer de att hämta den.Detta gör det enkelt och bekvämt för oss att återvinna metallskrot. Det företag som vi samarbetar med för vårt metallåtervinningsprogram är välkänt i branschen. De har ett rykte om sig att vara miljövänliga och de använder den senaste tekniken för att återvinna metallskrot. Att säkert lämna över dessa tjänster i trygga händer känns bra för oss. Vi kan på det sättet vara säkra på att återvinningen går rätt till och vi får dessutom tid över till annat, då vi slipper att sortera och frakta vårt metallskrot.

metallskrot redo för återvinning

Produkter tillverkade av återvunnen metall

Det företag som vi samarbetar med för vår återvinning av metall använder den senaste tekniken för att återvinna metallskrot. De använder toppmodern utrustning och återvinner alla typer av metaller. De återvinner järnhaltiga och icke-järnhaltiga metaller, såsom aluminium, koppar, mässing och rostfritt stål. Den återvunna metallen används sedan för att tillverka nya produkter, t.ex. rör, ledningar och kablar.

Spara energi

Återvinning av metallskrot kräver mindre energi än att producera ny metall från grunden. Till exempel kräver återvinning av aluminium 95 % mindre energi än tillverkning av nytt aluminium. Detta beror på att återvinning endast kräver 5 % av den energi som behövs för att bryta, förädla och bearbeta aluminiummalm till nya aluminiumprodukter.

Minskning av växthusgaser

Återvinning av metallskrot minskar utsläppen av växthusgaser. Genom att återvinna ett ton stål kan man till exempel spara 1 100 kg kol, vilket räcker för att driva ett tre sovrums hem i sex månader. Återvinning minskar också behovet av gruvdrift, som kan ha en negativ inverkan på miljön.

Bevara naturresurserna

Återvinning av metallskrot sparar naturresurser. Genom att återvinna ett ton stål kan man till exempel spara 1 100 kg järnmalm, 630 kg kol och 55 kg kalksten. Detta är alla naturresurser som skulle behövas för att tillverka nytt stål från grunden.

Minskar föroreningarna

Återvinning av metallskrot minskar luftföroreningarna,

Återvinning av metallskrot sparar naturresurser. Genom att återvinna ett ton stål kan man till exempel spara 1 100 kg järnmalm, 630 kg kol och 55 kg kalksten. Detta är alla naturresurser som skulle behövas för att tillverka nytt stål från grunden.

Vad kan du göra för klimatet?

De flesta idag vill kunna ge framtida generationer möjligheter till ett hållbart och säkert klimat. Det finns mycket du kan göra för att hjälpa klimatet genom att minska din energiförbrukning, använda mindre vatten och återvinna mer. Men du kan också hjälpa till genom att återvinna ditt metallskrot.

Vi hoppas att vi med vår text har kunnat inspirera dig till att göra skillnad där du befinner dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *